Róbert       AuraColor    

Lakásfelújítás árak

A lakásfelújítási Árak

A lakásfelújítás nem alma vagy krumpli, hogy ára lehessen. A lakásfelújításnak költségvetése van, nem ára. 
A költségvetés hétről hétre, a tennivalókal együtt folyton változik. Így hetente csinálunk elszámolást, pontosítást.
A heteket más-más színnel jelöljük, így ha a hétnek megfelelő színű kockákat kitöröljük, nagyjából az előző heti összeget kell lássuk. A színek segítenek nyomonkövetni mi történt a héten, s mi lesz a következő heti feladat.

Másik két kérdésre is keressük a választ a költségvetésünkben.
1. Kérdés: Miért is ennyi, miért nem annyi mint terveztük?
A választ a két költség oszlopban mutatja meg. Az egyik oszlop, mit terveztünk, a másik oszlop a mit csináltunk meg? Azokat Összehasonlítjuk, s tételenként láthatjuk mi okozza az eltérést. Miért is nam annyi?

2.  kérdés: mi van még hátra, és mennyi lesz még? A kék oszlop segit... Az oszlop jobb oldalán a még hátra lévő dolgok, mennyiségek, a ball oldalán az elkészült vagy soronkövetkező tételek láthatók.. Az összegződésük, adja az aktuális fizetnivalót, vagy a választ a kérdésre: a "mi van még hátra?"  

Minta költségvetés, letölthető 

Mennyibe kerül a lakásfelújítás Budapesten?

A lakásfelújítás költsége nagyon változó lehet, attól függően, hogy milyen típusú, méretű és állapotú a lakás, milyen munkálatokat és anyagokat választunk, és milyen szolgáltatókat bízunk meg. Általánosságban elmondható, hogy a lakásfelújítás átlagos költsége Budapesten 150 000 és 250 000 forint között mozog négyzetméterenként, de ez akár 400 000 forint fölé is mehet, ha nagyon magas színvonalú és egyedi felújításról van szó. 
A legnagyobb költségtényezők a következők:    
- A lakás szerkezeti állapota: Ha a lakás nagyon rossz állapotban van, akkor több bontási, javítási és felújítási munkálatot kell elvégezni, ami növeli a költségeket. Például, ha a falak, a padló, a tető, a nyílászárók, a víz-, villany- és fűtésvezetékek cserére szorulnak, akkor ezek jelentős kiadást jelentenek. 
- A lakás alaprajza és elrendezése: Ha a lakás alaprajzát és elrendezését meg akarjuk változtatni, akkor ez is többletköltséget jelent. Például, ha falakat akarunk bontani, építeni, áthelyezni, vagy új helyiségeket akarunk kialakítani, akkor ezek mind, tervezést és kivitelezést igényelnek, és rengeteg sittet termelnek, ami drágítja a felújítást. 
- A lakás mérete és szintje: Minél nagyobb és magasabb a lakás, annál több anyagra és munkaerőre van szükség a felújításhoz, ami növeli a költségeket. Például, ha a lakás egy társasház felső emeletén van, akkor nem egyszerű, így költséges az anyagmozgatás…